Monday, April 14, 2008

Het digitale Ontwerp van het Gehoorapparaat: De oplossing van het Overzicht voor Verlies van het gehoor

Tijdens de laatste vijf jaar, is er een explosie van digitale gehoorapparaten op de markt geweest. Tot op heden, zijn er tweeëntwintig fabrikanten voor digitale gehoorapparaten. Het digitale gehoorapparaat werd eerst geïntroduceerdg vóór het eind van de jaren '80. De rug toen, gehoorapparaten gebruikte digitaal signaalverwerking of DSP, die het basiskader voor het recente digitale gehoorapparaat werden. De evolutie van digitaal gehoorapparaatontwerp maakte het voor digitale gehoorapparaten mogelijk om met de verscheidene soorten gehoorapparaten zoals achter-de-oor (BTE) en volledig-in-de-kanaal (CIC) stijlen worden opgenomen.

Het digitale gehoorapparaatontwerp vormt eenvoudig de omzetting van analoge golfvorm in een koord van aantallen voor verwerking. Bovendien, staat het digitale gehoorapparaatontwerp op de termijn van het gebruiken van digitaal signaalverwerking verscheidene fabrikanten aan de oplossingen van het testverlies van het gehoor met verbeterde verwerking en eigenschappen toe.

Vergeleken met het traditionele analoge gehoorapparaat, is de hoeveelheid verwerking die door het digitale gehoorapparaatontwerp kan worden gedaan indrukwekkend. De hulp heeft een combinatie verscheidene eigenschappen zoals: twee tot veertien frequentiesbanden die met oversteekplaatsfrequenties worden gebundeld die zouden kunnen worden aangepast, één enkele microfoon, dubbele microfoons die het richting luisteren, vermindering van de achtergrondgeluiden, toespraakverhoging, vermindering van terugkoppeling, bescherming tegen luide geluiden, en de automatische aanwinstencontrole of AGC toestaan. Door het digitale gehoorapparaatontwerp, werden de verwerking van geluiden binaurally, het filtreren in het oorkanaal, reverberatie die en van directe digitale input van een digitale telefoon en andere apparaten vermindert de levert gegeven de mogelijkheid.

Het digitale gehoorapparaatontwerp stelt ook de mogelijkheid om de de gehoorapparaatalgoritmen of eigenschappen aan te passen zonder voor het gehoorapparaat zelf te veranderen.

De elementen van het Digitale Ontwerp van het Gehoorapparaat

Het digitale gehoorapparaatontwerp bestaat uit primaire elementen die voor een op dSP-Gebaseerd digitaal gehoorapparaat worden gebruikt. Typisch, omvat het ontwerp drie halfgeleidermatrijs dat bovenop elkaar wordt gestapeld. Bovendien, bevatten de halfgeleiders modules zoals: EEPROM of niet-vluchtig geheugen, digitaal apparaat en het analoge apparaat. Onlangs, kunnen de vermelde modules in één of twee halfgeleidermatrijs worden geïntegreerdo. Ook inbegrepen in digitaal gehoorapparaat is het ontwerp het batterijgebruik van het gehoorapparaat. Het typische digitale gehoorapparaat zou bij 0.9V werken hoewel er sommigen zijn die het gebruik van machtsbeheer uitvoeren om batterijvoltage te controleren. Deze methode van andere digitale gehoorapparaatontwerpen alarmeert de gebruiker wanneer de batterij redelijk laag wordt en automatisch de hulp sluit beneden wanneer het voltage te laag is.
De analoge gehoorapparaten verbruiken ongeveer 0.7 mA aan 1.0 mA terwijl de digitale hulp 0.5 mA aan 0.7 mA verbruikt. Baserend op de machtsconsumptie van het digitale gehoorapparaat, verbruiken de analoge gehoorapparaten ook ongeveer gelijke hoeveelheden macht.

No comments: